Doodslag

Verdachte kan zich niet herinneren dat hij tegen hoofd schopte

Print
Verdachte kan zich niet herinneren dat hij tegen hoofd schopte

Afbeelding: Getty Images

Baarlo -

Tegen Maksim K. is vijf jaar cel geëist voor poging tot doodslag. De 28-jarige Pool zou een landgenoot in Baarlo meermaals tegen het hoofd geschopt hebben. Het slachtoffer liep hersenletsel op.

K. kon zich vrijdag tijdens de behandeling van de zaak door de rechtbank in Roermond niets meer herinneren. Hij had te veel alcohol en drugs gebruikt, zei hij. Het slachtoffer was zo mogelijk nog beschonkener. Hij wist niet wie hem op maandagavond 10 december 2018 zo toegetakeld had.

Eerder op de avond had een agent het tweetal gezien in een bushokje in Baarlo. Ze liepen strompelend richting camping De Berckt, waar veel arbeidsmigranten verblijven. Onderweg moest K. zijn landgenoot ondersteunen. Wat daarna is gebeurd en waarom ze ruzie hebben gekregen, is onduidelijk.

Vechtpartij

Getuigen zagen rond kwart voor tien een vechtpartij tussen twee mannen langs de Napoleonsbaan. Eén van beiden schopte de ander tegen lichaam en hoofd. Dat zou meermaals en met kracht zijn gebeurd, ook toen het slachtoffer niet meer reageerde.

De dader zou K. zijn, die ook door de politie werd aangetroffen op de plek van het misdrijf. Het slachtoffer werd gereanimeerd door de politie en met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Hij had gebroken ribben, breuken in het gezicht en hersenletsel opgelopen.

Zwijgrecht

De verdachte verklaarde die avond tegenover de politie dat hij zijn landgenoot bloedend op het trottoir had gevonden. Later beriep hij zich op zijn zwijgrecht en voor de rechtbank zei hij dat hij zich niets kon herinneren van wat op die dag was gebeurd.

Het slachtoffer kon evenmin opheldering geven. Ook hij kon zich na het incident niets herinneren. Tegen het advies van de arts verliet hij voortijdig het ziekenhuis, waarna elk spoor ontbreekt.

Overlijden

De officier van justitie achtte bewezen dat K. de man zó ernstig heeft mishandeld dat de kans groot was dat die aan de verwondingen kon overlijden. Dat was ook gebeurd, als niet zo snel en deskundig hulp was geboden, aldus de aanklager. De raadsvrouw van K. vond dat opzet niet bewezen kon worden en vroeg vrijspraak van poging tot doodslag.

Uitspraak is op 20 september.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen