Open huis

Opening hobbyruimte MFC De Goede Herder

Print
Opening hobbyruimte MFC De Goede Herder

De units werden op 17 december geplaatst op het terrein achter MFC De Goede Herder. Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

De hobbyruimte in MFC De Goede Herder in Gennep is na maanden van klussen gereed. De drie portable units die in december vorig jaar met een grote kraan over het gebouw getild werden, zijn ingericht en kunnen voor legio doeleinden gebruikt worden. Op zaterdag 14 september wordt de nieuwe ruimte in gebruik genomen.

Naast de inrichting van de units is de laatste maanden gewerkt aan het plaatsen van zonnecollectoren op het dak. Negenendertig zonnepanelen zorgen ervoor dat een groot deel van de stroom zelf opgewekt wordt. Het bestuur van MFC De Goede Herder zamelde de middelen voor de bouw in via donaties van goededoelenorganisaties. Daarmee was ruim een ton gemoeid.

De nieuwbouw is een aanwinst voor de gebruikers van MFC De Goede Herder. De hobbyruimte is flexibel in te delen om allerlei activiteiten te kunnen houden.

Op zaterdag 14 september kan het grote publiek een kijkje komen nemen, ná de opening die om 13.30 uur verricht wordt. Er worden er diverse demonstraties verzorgd. Zo wordt op diverse praktische wijzen getoond hoe de opgewekte zonnestroom gebruikt kan worden. Van het bakken van een eitje tot het opslaan van de energie op een milieuvriendelijke methode. De festiviteiten duren tot omstreeks 18.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen