Verstappen vijfde in training, verschillen klein bovenaan

Print
Verstappen vijfde in training, verschillen klein bovenaan

Afbeelding: De Limburger

Waar de regenval in de eerste training vrijdag op Monza nog zorgde voor wat schuivers, bleef dit lot de coureurs in de middagtraining bespaard.

Max Verstappen kwam met 1.22,350 tot de vijfde tijd op iets minder dan vier tienden van Charles Leclerc (1.20,978), die ook in de tweede oefensessie de snelste was op het thuiscircuit van zijn team.

Lees ook: Verstappen: ‘Mij een narcist noemen is heel extreem’

In de openingsfase was het dringen geblazen op de ‘Temple of Speed’. Er was regen op komst en dus wilden de coureurs en hun teams iedere seconde die ze op droogweerbanden konden rijden benutten. Vlak voordat het opnieuw begon te regenen in Italië, verbeterde Verstappen zich met de derde tijd, enkel achter de Ferrari’s.

Verstappen vijfde in training, verschillen klein bovenaan
Max Verstappen in actie tijdens de vrije training. Foto: Getty Images

Na een korte onderbreking kregen de coureurs te maken met condities waarvan verwacht werd dat die vergelijkbaar zouden zijn met de race van zondag – namelijk minimale regenval op de meeste plekken op het circuit. Dat was voor veel teams de reden om veel rondes te maken.

Verstappen verscherpte zijn tijd niet meer, maar zag wel beide Mercedessen onderdoor komen. Valtteri Bottas dook net onder de tijd van de Nederlander, het verschil was slechts drie duizendsten tussen de twee. Met ook Albon binnen de seconde van nummer 1 Leclerc zat het dicht bij elkaar in de middag.

F1 | Aankondiging + circuit GP ITALIE¨ 2019. Video: De Limburger