De Graafschap beboet voor spandoek ‘KNVB-maffia’ in Venlo

Print
De Graafschap beboet voor spandoek ‘KNVB-maffia’ in Venlo

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Graafschap moet flink boeten voor acties van fans. De ‘Superboeren’ moeten 2500 euro betalen omdat tijdens het duel in Venlo met VVV een spandoek in het uitvak werd ontrold met daarop de tekst ‘respectloos zooitje KNVB-maffia’.

Dat viel verkeerd bij de KNVB. De aanklager kwam met een schikkingsvoorstel en de tuchtcommissie volgde dat. De Graafschap moet daarom 2500 euro overmaken.

Ook kreeg De Graafschap een boete van 15.000 euro omdat supporters op grote schaal vuurwerk afstaken op De Vijverberg tijdens de thuiswedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie tegen SC Cambuur en Sparta Rotterdam. Voor het afsteken van vuurwerk door de fans kreeg de club uit Doetinchem niet alleen een boete, maar ook moet een deel van de tribunes leeg blijven tijdens de komende thuiswedstrijd tegen Jong Ajax (vrijdag 13 september). De aanklager had voorgesteld om drie vakken leeg te houden, maar de tuchtcommissie vindt het genoeg als alleen vak 22 in de hoek van het stadion leeg blijft.

,,De Graafschap betreurt de straf ten zeerste, maar heeft geen andere keuze dan de opgelegde sanctie uit te voeren zoals deze door de tuchtcommissie van de KNVB is opgelegd”, meldt de club die is gedegradeerd uit de eredivisie.

Kijk naar een nieuwe aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

Komt Dat Schot - KDS #06. Video: De Limburger