Staatssecretaris Blokhuis wil van 5 mei vrije dag maken

Print
Staatssecretaris Blokhuis wil van 5 mei vrije dag maken

Het bevrijdingsfestival in Roermond. Afbeelding: René Corten

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) vindt dat 5 mei een vrije dag moet worden. ,,Daar valt veel voor te zeggen. Ik ben de laatste die zich daartegen zal verzetten”, zei hij vrijdag in het radioprogramma 1 op 1.

Blokhuis wees erop dat in het regeerakkoord van Rutte III niets over 5 mei is afgesproken. Maar hij verwacht dat het in de volgende verkiezingscampagne een belangrijk item zal worden.

De ChristenUnie-bewindsman sluit niet uit dat Tweede Pinksterdag zal worden geofferd om van 5 mei een vrije dag te maken. ,,Ik sta er open in”, liet hij weten. Eerder werd het idee om Tweede Pinksterdag in te ruilen voor 5 mei al geopperd door D66, net als de ChristenUnie een regeringspartij.

D66-Kamerlid Jan Paternotte spreekt op Twitter dan ook van ‘een heel goed plan’. ,,Dinsdag wil ik de staatssecretaris vragen hoe we dit serieus kunnen gaan onderzoeken. Elk jaar één nationale feestdag om de vrijheid te vieren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen