MVV kan niet winnen bij hekkensluiter FC Dordrecht

Print

Serhat Kot (MVV), Renny Smith (FC Dordrecht) en Joeri Schroijen (MVV). Afbeelding: Orange Pictures

Maastricht / Itteren -

MVV heeft de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Tegen hekkensluiter FC Dordrecht werd het 1-1.

MVV begon wel zeer voortvarend in Dordrecht. Binnen drie minuten was het al raak. Anthony van den Hurk werd op een meter of 20 van het doel neergelegd en MVV kreeg een vrije trap. De luchtmacht van MVV ging mee naar voren, maar Joshua Holtby krulde de bal in één keer in de verre hoek, buiten het bereik van doelman Ramon ten Hove.

Na vijf minuten leek het zelfs 0-2 te worden toen Joeri Schroijen een piekfijne voorzet afleverde, maar Van den Hurk kopte de bal in buitenspelpositie binnen.

Vervolgens ebden de aanvalsintenties van de Maastrichtenaren weg. Beide ploegen maakten er een weinig spectaculaire eerste helft van. Alleen Dordrecht zorgde er voor de het publiek kon opspringen. Een vrije trap kwam op het hoofd van Fabian de Abreu, die de bal in de korte hoek achter doelman Gilles Deusings zag verdwijnen.

In de tweede helft kwam MVV iets dominanter voor de dag. Het leverde echter nauwelijks kansen op tegen FC Dordrecht, dat de meest gepasseerde defensie van de eerste divisie heeft. Huurspelers Thijmen Goppel en Urho Nissilä maakten hun debuut voor de ploeg van Fuat Usta. De Fin Nissilä had vijf minuten voor tijd nog een venijnig schot in de benen, maar doelman Ten Hove lette goed op. In de slotfase kwam MVV nog goed weg, toen een inzet van invaller Quincy Hogesteger op de paal belandde.

Kijk naar de nieuwste aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger