Gluurder plaatst spionagecamera in vrouwentoilet studio nieuwe James Bond-film

Print
Gluurder plaatst spionagecamera in vrouwentoilet studio nieuwe James Bond-film

rins Charles met acteur Daniel Craig tijdens een bezoek op de set van de 25ste James Bond-film in de Pinewood Studios Afbeelding: AD/Reuters

Peter Hartley (50) heeft 16 maanden cel gekregen omdat hij een spionagecamera in de vrouwentoiletten van de Pinewood Studios bij Londen had verborgen. Daar wordt de nieuwe James Bond-film opgenomen.

De Brit werd in juni aangehouden voor het bespieden van vrouwen in de wc’s van de bekende Pinewood Studios ten westen van Londen. De voyeur werd vrijdag veroordeeld tot 16 maanden cel voor zijn spionage, die plaatsvond in een van de toiletten op de set van de 25ste Bond-film, ‘No Time To Die’.

Hartley zat in het onderhoudsteam van de Pinewood Studios. Een medewerkster van de nieuwe James Bond zag op het toilet hoe de lens licht reflecteerde en ontdekte zo de verborgen miniatuurcamera achter een rooster.

Aanklager Daniel Wright zei tijdens de rechtszaak dat het toestelletje op de markt werd gebracht als ‘spionagecamera’ en dat de voyeur het led-lichtje had geprobeerd te dimmen, om niet betrapt te worden.

De man bleek sinds 2008 al verschillende keren veroordeeld te zijn voor soortgelijke feiten. Tot nu toe werd hij driemaal bestraft voor in totaal acht zedendelicten. Tegenover de politie zei hij dat zijn drijfveer seksuele bevrediging was en dat hij in de fout gaat ‘telkens er iets ergs of stressvol gebeurt’. Deze keer lag zijn partner in ziekenhuis voor kankeronderzoek, zo luidde zijn excuus.