Wendy van Dijk liket snerende tweets over Chantal Janzen: ‘Ik ben gehackt’

Print
Wendy van Dijk liket snerende tweets over Chantal Janzen: ‘Ik ben gehackt’

Afbeelding: AD/Edo Draaijer

Wendy van Dijk leek de aanval op haar RTL-concurrent Chantal Janzen te hebben geopend. De SBS-presentatrice deelde via Twitter likes uit aan een aantal snerende tweets over de ‘vreselijke presentatie’ van het televisieprogramma Dancing with the Stars. Het account van Van Dijk zou gehackt zijn.

Dancing with the Stars keerde zaterdagvond na tien jaar afwezigheid terug op de buis met Chantal Janzen en Tijl Beckand als presentatieduo. Twitteraars verbaasden zich over het gezicht van de Dancing with the Stars-presentatrice. ‘Jeetje, wat is er met het gezicht van Chantal Janzen gebeurd? Mislukte facelift, die wangen zo hoog en botox? Zonde!’ en ‘Presentatie zou gedaan worden door Chantal Janzen, maar ik zie alleen een strakgetrokken gebotoxte blonde doos’. Onder meer die tweets kregen van Van Dijk likes.

Volgens SBS is het twitteraccount van Van Dijk misbruikt. ,,Via het account WendyUshi zijn haattweets over Chantal Janzen geliked. Wendy kwam er vrij snel achter dat tot haar verbazing een derde persoon dit aan het doen was”, aldus een woordvoerster. Wendy van Dijk verklaart: ,,Ik was verbijsterd, dit zou ik zelf natuurlijk nooit doen.”

Er is onmiddellijk actie ondernomen en alle wachtwoorden zijn zo snel mogelijk veranderd. Inmiddels is er volgens SBS contact geweest met Chantal Janzen om haar te laten weten hoe dit is gelopen. ,,Wendy betreurt het ten zeerste dat de indruk ontstaan zou kunnen zijn dat zij dit soort haatberichten zou liken.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee