Stichting Buitenbad Groot Venlo kijkt terug op goed verlopen zwemseizoen

Print
Stichting Buitenbad Groot Venlo kijkt terug op goed verlopen zwemseizoen

Het Buitenbad Groot Venlo zorgde afgelopen zwemseizoen voor de nodige verkoeling. Afbeelding: PR commissie zwembad Groot Venlo

Blerick -

De poorten van Buitenbad Groot Venlo aan de Drie Decembersingel in Blerick zijn vanaf 2 september gesloten. De stichting kijkt terug op een goed verlopen zwemseizoen. Ruim 20.000 bezoekers passeerden dit jaar de kassa.

Ondanks een koude meimaand, werden de zwemuren in juni, juli en augustus ruimschoots goed gemaakt. In totaal 85 vrijwilligers verspreid over zes disciplines zorgden in vier maanden tijd dat het de bezoekers aan niets ontbrak.

Vooral ook de extra activiteiten zoals de jaarlijkse Zwemvierdaagse, Discoavonden en bezoeken van leerlingen van zowel basis- als VGO-scholen brachten extra zwemmers op de been. Met name inwoners uit Venlo en Blerick hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om verkoeling in het zwembad en onder de hoge bomen op de ligweide te zoeken tijdens de warme zomerdagen. Dit jaar waren er wedstrijdzwemmers uit Australië en Nieuw Zeeland op bezoek die in het vijftig meter bad hun ritme en zwemconditie op peil hielden.

Het zwembad voert sinds dit jaar het predicaat Erkend Leerbedrijf, waardoor leerlingen van MBO-instellingen hier ervaring op kunnen doen. Dit jaar werd er geïnvesteerd in een evenementenpodium op de weide waar ook muziek- en theaterverenigingen gebruik van kunnen maken. In oktober vindt hier Halloween plaats voor kinderen en hun ouders.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen