‘Samen bewegen’ staat centraal tijdens Wereld Alzheimer Dag 2019

Print
‘Samen bewegen’ staat centraal tijdens Wereld Alzheimer Dag 2019

De Danssalons dragen in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Reuver / Beesel / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum -

‘Samen bewegen’ is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie aanzienlijk vergroten. Ook dansen draagt daar in belangrijke mate aan bij. In de Danssalons in Noord Limburg worden daarom allerlei activiteiten georganiseerd bij gelegenheid hiervan.

Mensen met dementie kunnen volop genieten van muziek, samen liedjes zingen, samen dansen. Daarom worden er op verschillende plaatsen in Noord-Limburg maandelijks Danssalons georganiseerd. Alzheimer Noord-Limburg staat helemaal achter dit initiatief. Voorzitter Harrie Schraven: „Enerzijds is het van belang dat mensen bewegen, maar zeker zo belangrijk is ook de intimiteit die mensen ondervinden bij het samen dansen.”

In Venlo vindt op donderdag 12 september van 14.00 tot 16.00 uur een speciale Danssalon plaats bij de Madson Club aan de Kaldenkerkerweg 37. Jac Craenmehr verzorgt live muziek, er zijn dansdemonstraties door de allerkleinsten en een dansechtpaar. Entree bedraagt 5,- euro, maar is gratis voor mantelzorgers.

In Beesel start Wereld Alzheimer Dag op dinsdag 17 september van 14.00-16.00 uur met de officiële opening van de Danssalon Beesel. Locatie hiervoor is Zalencentrum de Schakel aan de Broeklaan 2 in Reuver. De entree bedraagt € 5,- (mantelzorgers betalen geen entree).

Bij Janssen Danen en Sporten (Anno 54) aan de Raadhuisstraat in Venray vindt op donderdag 19 september een feestelijke Danssalon plaats. Locoburgemeester Jan Loonen verzorgt de opening en Henk Deters en Neppie (look a-like van Beppie) Kraft verzorgen liveoptredens. De entree is gratis. De Danssalon duurt van 13.30 tot ongeveer 16.30 uur. Kaarten zijn af te halen bij Janssen Dansen en Sporten.

Peel en Maas beleeft Wereld Alzheimer Dag op zaterdag 21 september met de Danssalon in De Vriendschap aan de Hoogstraat 70 in Beringe. De Danssalon wordt om 18.00 uur geopend door burgemeester Wilma Delissen. De entree is gratis en voor een borrelhapje wordt gezorgd. DJ Anton zorgt voor herkenbare muziek waarop gedanst kan worden. Als intermezzo worden deze avond diverse dansdemonstraties gehouden. Het einde van de avond is 21.30 uur.

De middag Samen Dansen in de Lieke Martens-zaal van Bibliotheek Bergen Den Asseldonk op zaterdag 21 september start om 14.00 uur met een opening door wethouder Lia Roefs. Daarna ontvangen verschillende ondernemers de sticker dementie vriendelijk. Vervolgens kan er samen gedanst worden op live muziek. De gratis toegankelijke middag eindigt om 16.30 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen