Video: Bezorgde kijkers RTL Nieuws schrikken van vreemd optreden Frits Wester

Print

Frits Wester komt moeilijk uit zijn woorden. Video: De Limburger

Kijkers van het RTL Nieuws zijn zondagavond flink geschrokken van een live optreden van Frits Wester. De politiek commentator deed vanuit Italië verslag over ambtenaren van het ministerie van Justitie, die zich volgens RTL met de strafzaak tegen Geert Wilders zouden hebben bemoeid. ‘Een glaasje te veel op voor de uitzending?’, merkt iemand op. Weer andere kijkers maken zich zorgen. ‘Gaat het wel goed met Frits?’

Wester was tijdens het Half Acht Journaal live te zien vanuit Italië. Hij kwam aan het woord over de pleitnota van het Openbaar Ministerie tegen Geert Wilders. Ambtenaren van het ministerie van Justitie wilden ‘meelezen’ met het Openbaar Ministerie (OM) als deze in de Wilders-zaak over zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraken de pleitnota ging schrijven. Dat blijkt uit documenten die RTL Nieuws in handen heeft.

Twitter

Sommige kijkers hadden echter weinig interesse voor de inhoud van Westers’ verhaal. Op sociale media haakten zij vooral in op de gemoedstoestand van de verslaggever. ‘Weer dronken op tv? Kijk naar die ogen’ en ‘Wat is er met Frits Wester aan de hand? Dubbele tong? Te weinig Fris Frits?’, merken diverse mensen op Twitter op.

Er zijn ook een aantal kijkers die zich afvragen of Wester lichamelijk wel in orde is. ‘Hoop dat het goed gaat met #fritswesters... Hangende mondhoek,verwarrende spraak...’, schrijft iemand. En een andere bezorgde kijker: ‘Toch zorgelijk hoe #fritswester klonk bij @RTLnieuws Zal toch niet echt onwel geworden zijn? Sneu.’

Tegenover Shownieuws reageert Wester: „Mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Ik was gewoon heel erg moe en ik moest ineens snel voor de camera staan. Het had inderdaad strakker gekund, dat geef ik meteen toe.”

RTL liet weten dat ze in gesprek gaan met Wester. „Frits is in Italië voor een interview met Geert Wilders. De uitzending was inderdaad niet zoals wij gewend zijn. We gaan daarover met Frits in gesprek.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen