Robinson blijft Miljoenenjacht en Onze Boerderij nipt voor

Print
Robinson blijft Miljoenenjacht en Onze Boerderij nipt voor

Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver, presentatoren Expeditie Robinson. Afbeelding: RTL

Dag twee van de kijkcijferstrijd die dit weekend op tv woedt tussen NPO 1, RTL 4 en SBS 6 is gewonnen door RTL 4. Expeditie Robinson, dat dit seizoen van RTL 5 is ‘gepromoveerd’ naar hoofdzender RTL 4 trok 1.565.000 kijkers. Op de hielen gevolgd door Onze Boerderij (NPO 1) en Miljoenenjacht (SBS 6).

Yvon Jaspers boerenprogramma Onze Boerderij kon rekenen op 1.487.000 kijkers, goed voor plek drie in de kijkcijfer top 25. Linda de Mols spelshow Miljoenenjacht, voor het eerst op SBS 6 uitgezonden, volgde op een vierde plek met 5000 kijkers minder en trok totaal 1.482.000. Het publiek voor de drie kijkcijferknallers lijkt dus behoorlijk verdeeld. Het best bekeken programma was het Acht Uur Journaal (NPO 1), met bijna 1,8 miljoen kijkers.

De vraag vooraf was: wat is de impact van de verhuizing van Expeditie Robinson? Het programma scoort iets beter dan op RTL 5, maar het verschil is niet gigantisch. En lukt het Linda de Mol om de kijkersaantallen van Miljoenenjacht - op RTL 4 goed voor zo’n twee miljoen geïnteresseerden, enigszins vast te houden na de verhuizing naar SBS 6? Ja, met deze cijfers zullen broer (John, eigenaar van de zender) en zus De Mol ongetwijfeld tevreden zijn. En: profiteert Wendy van Dijks nieuwe programma Flirty Dancing van Miljoenenjacht-kijkers die blijven hangen?

Op die laatste vraag is het antwoord: een beetje. Iets meer dan de helft van de kijkers zapte weg, 689.000 bleven hangen en zagen dansende koppels op een eerste date. Linda de Mol-fans konden terecht op RTL 4 voor het laatste seizoen van haar serie Familie Kruys, die 833.000 kijkers boeide. Nick & Simon: The Dream trok op hetzelfde moment 950.000 kijkers op NPO1.

Eerste slag

Zaterdag werd de eerste slag in de strijd om de kijker nipt gewonnen door Beste Zangers op NPO 1 met 1.191.000 kijkers. Daarmee trok het een luttele 8000 meer mensen dan Ik hou van Holland, ook een voormalig RTL4-programma van en met Linda de Mol dat met haar is meeverhuisd naar SBS6. De Mol liet zondag aan haar nieuwssite Linda opgelucht weten ‘superblij’ te zijn met de cijfers. ,,Ik heb geen oog dichtgedaan vannacht, terwijl ik me nog zo had voorgenomen er relaxed in te staan.”