Douwe Bob gewond na aanrijding met scooter: ‘Voet bijna in tweeën’

Print
Douwe Bob gewond na aanrijding met scooter: ‘Voet bijna in tweeën’

Afbeelding: ANP Kippa

Douwe Bob is dit weekend gewond geraakt toen hij werd aangereden door een scooter. De zanger heeft er een ‘flinke vleeswond’ aan over gehouden en moet voorlopig met zijn voet omhoog.

Maar optredens hoeft hij niet te annuleren: zondag trad hij al zittend met zijn been op een baal stro op bij Tuckerville.

Eigenlijk vond Douwe Bob dat het ‘wel meeviel’, maar in gesprek zondag met Daniël Dekker op Radio 2, die live verslag deed vanaf het festival, gaf hij toe dat het ‘eigenlijk helemaal niet meeviel’. ,,Ik heb een hele flinke vleeswond. Er was een bezorger op een scooter, die reed aan de verkeerde kant van de weg, een spookrijder, en die dacht: ik snij even af.”

Doorgereden

Na de klap stopte de bezorger even om te kijken hoe het met zijn slachtoffer gesteld was. ,,Toen zag hij dat het toch wel flink mis was, want mijn voet lag bijna in tweeën. Hij dacht waarschijnlijk: daar wil ik niets mee te maken hebben, dus toen is hij doorgereden.”

Douwe Bob heeft weliswaar pijn en springend en dansend het podium over gaat even niet, maar dat weerhoudt hem niet van optreden. Zondag was hij gewoon present bij Ilse DeLanges festival Tuckerville, waar hij met zijn been op een baal stro zijn optreden verzorgde.