RTL Nieuws gaat in gesprek met ‘dronken’ Frits Wester, haalt uitzending offline

Print

Frits Wester komt moeilijk uit zijn woorden. Video: De Limburger

Nadat Frits Wester zondagavond verscheen in RTL Nieuws, kwamen er veel reacties op het ogenschijnlijk ‘dronken’ televisieoptreden van de politiek commentator. RTL Nieuws laat aan Shownieuws weten dat ze in gesprek gaan met Wester.

Volgens de politiek commentator zelf is de verklaring voor zijn optreden simpel: ,,Ik was gewoon heel erg moe en ik moest ineens snel voor de camera staan.” RTL heeft de bewuste uitzending inmiddels offline gehaald. Wester is nog wel te zien in het nieuwsbulletin van 18.00 uur, waar er ogenschijnlijk nog niets aan de hand was.

Geschrokken

Kijkers van het RTL Nieuws schrokken zondagavond van het live optreden van Frits Wester. De politiek commentator deed vanuit Italië verslag over ambtenaren van het ministerie van Justitie, die zich volgens RTL met de strafzaak tegen Geert Wilders zouden hebben bemoeid. ‘Een glaasje te veel op voor de uitzending?’, merkt iemand op. Weer andere kijkers maken zich zorgen. ‘Gaat het wel goed met Frits?’

Wester vloog zondagmiddag, na een aantal uur vertraging, naar Italië. De verslaggever deelde op Twitter een foto van een aantal tassen en een videocamera. Wester was tijdens het Half Acht Nieuws live te zien vanuit het zonnige Italië. Hij kwam aan het woord over de pleitnota van het Openbaar Ministerie tegen Geert Wilders. Ambtenaren van het ministerie van Justitie wilden ‘meelezen’ met het Openbaar Ministerie (OM) als deze in de Wilders-zaak over zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraken de pleitnota ging schrijven. Dat blijkt uit documenten die RTL Nieuws in handen heeft.

Moe

De kijkers thuis hadden echter weinig interesse voor de inhoud van Westers’ verhaal. Op sociale media haakten zij vooral in op de gemoedstoestand van de verslaggever. ‘Weer dronken op tv? Kijk naar die ogen’ en ‘Wat is er met Frits Wester aan de hand? Dubbele tong? Te weinig Fris Frits?’, merken diverse mensen op Twitter op.

Er is ook een aantal kijkers dat zich afvraagt of Wester lichamelijk wel in orde is. ‘Hoop dat het goed gaat met #fritswesters... Hangende mondhoek,verwarrende spraak...’, schrijft iemand. En een andere bezorgde kijker: ‘Toch zorgelijk hoe #fritswester klonk bij @RTLnieuws Zal toch niet echt onwel geworden zijn? Sneu.’

Lees ook: Video: Bezorgde kijkers RTL Nieuws schrikken van vreemd optreden Frits Wester

Wester reageerde zelf snel na afloop kort maar krachtig op alle ophef. De 57-jarige verslaggever stelde via Twitter ‘moe’ te zijn en deed daarna geen verdere uitspraken over zijn verschijning op tv. Later zei hij nog tegen Shownieuws: ,,Mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Ik was gewoon heel erg moe en ik moest ineens snel voor de camera staan. Het had inderdaad strakker gekund, dat geef ik meteen toe.”

RTL laat weten dat ze in gesprek gaan met Wester. ,,Frits is in Italië voor een interview met Geert Wilders. De uitzending was inderdaad niet zoals wij gewend zijn. We gaan daarover met Frits in gesprek.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen