Eerste editie molenfeesten in Neer

Print
Eerste editie molenfeesten in Neer

De Friedesse Molen in Neer is twee dagen het decor van de eerste molenfeesten. Afbeelding: Wiel van den Boom

Neer / Neerbeek -

De Friedesse Molen vormt het decor voor de eerste molenfeesten in Neer, zaterdag 14 en zondag 15 september. Op zaterdag opent de nieuwe burgemeester van Leudal Désirée Schmalschläger om 10.00 uur de feesten. Op zondag is de aanvang 11.00 uur.

De molenfeesten maken deel uit van de Open Monumentendagen, waarbij alle monumenten gratis toegankelijk zijn. De Friedesse molen ligt aan de Neerbeek en is mede door inzet van de inwoners van Neer gerestaureerd. In 2017 werd ook het molenaarshuis gerestaureerd en werd er een horecagelegenheid gevestigd. Tijdens de Open Monumentendagen zijn de molen en het molenaarshuis geopend. Troubadour Jos Geraets is beide dagen van de partij. Verder vertelt een rattenvanger over zijn werk. Voor de kinderen zijn er diverse oud-Hollandse spelen. Op zaterdag brengen De Kwirzengers een aantal liederen ten gehore, terwijl op zondag accordeonist Mart Triepels voor de muzikale omlijsting zorgt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen