Man doodgestoken bij metrostation Rotterdam: ruzie over wie het eerst mocht instappen

Print
Man doodgestoken bij metrostation Rotterdam: ruzie over wie het eerst mocht instappen

De traumahelikopter was ter plaatse. Afbeelding: Media TV

Bij een steekpartij op station Capelsebrug in Rotterdam, maandag iets voor 10.00 uur, is een persoon overleden. Het zou gaan om een man in de twintig. De dader is nog voortvluchtig.

Een mobiel medisch team was per traumahelikopter ingevlogen om het slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De persoon is ter plaatse overleden en ligt nog op het perron van spoor 2.

Het perron is afgezet met blauw plastic. De forensische opsporing doet ter plaatse onderzoek. Op het perron liggen een jas met een rijbewijs, mobiele telefoon en ov-kaart. Met hulp van zaklantarens worden delen van het perron nauwkeurig onderzocht. Ook worden camerabeelden uitgekeken.

Een 36-jarige getuige stapte net het perron op toen hij twee mannen met elkaar in een worsteling zag. ,,Toen zei de een: ‘ga je mij nou ook nog steken?’ Het slachtoffer werd toen in de borst gestoken en de dader liep weg. Ik hoop dat hij snel gepakt wordt. Met mij gaat het niet zo goed. Ik heb net iemand leeg zien bloeden.’’

Bloedbad

De twee kregen ruzie over wie er eerst door de metrodeur mocht, vertelt een getuige die op het perron stond (naam bij de redactie van het AD bekend). ,,Er was een korte woordenwisseling en er werd wat getrokken en geduwd. Toen pakte degene die de metro in wilde een mes en begon te steken.’’

De dader is naar beneden gerend, vertelt de getuige. ,,Het was meteen een bloedbad. Er waren best veel mensen op het perron. Mensen begonnen te huilen. De ambulance was er heel snel, net als de traumahelikopter, maar het was meteen al duidelijk dat die persoon het niet zou redden. Ik heb mijn familie gebeld. Die zeiden dat ik daar weg moest gaan. Dat heb ik gedaan toen de politie kwam. De politie heeft de omstanders goed opgevangen.’’

Toegangspoortjes

Een andere getuige – die ook anoniem wil blijven – vertelt dat de ruzie ontstond bij de toegangspoortjes. ,,De ruzie ging door op het perron.’’ Tientallen mensen zijn getuige geweest, waaronder veel kinderen. Reizigers en getuigen worden opgevangen in een lijnbus van de RET bij het metrostation. Dit is het elfde dodelijke geweldincident in de regio Rotterdam dit jaar.

Het is lastig om de identiteit van het slachtoffer vast te stellen omdat hij twee verschillende identiteitsbewijzen bij zich had. De politie zoekt nog naar de dader. Volgens een Burgernetmelding wordt gezocht naar een 20-jarige man van 1.80 meter. Hij is donker gekleed en draagt witte schoenen. Hij is gevlucht in de richting van de wijk ’s-Gravenland.

Getuigen vertelden de politie dat de dader ‘flinke lippen’ heeft overgehouden aan een handgemeen met het slachtoffer. Mogelijk heeft hij ook andere verwondingen. Als gevolg van het incident is het perron afgesloten. Dit heeft gevolgen voor het metroverkeer. Metro’s richting Binnenhof, Nesselande en De Terp stoppen niet op Capelsebrug. Reizigers wordt geadviseerd door te rijden naar Schenkel of Slotlaan en vanaf daar terug te reizen naar Capelsebrug.