Tweede verdachte van mishandeling motoragent aangehouden

Print
Tweede verdachte van mishandeling motoragent aangehouden

Afbeelding: Track’88

Klimmen -

De politie heeft maandagochtend de tweede verdachte van de mishandeling van een motoragent aangehouden.

De 27-jarige man uit Klimmen meldde zich zelf bij het politiebureau. Hij wordt momenteel verhoord en gaat daarna in beperking, net als de andere verdachte. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De motoragent raakte woensdagavond in Klimmen gewond bij een worsteling met twee verdachten. Hij is meerdere keren tegen het hoofd geschopt. Zijn helm voorkwam ernstig letsel.

Achtervolging

De agent wilde de inzittenden van een auto controleren naar aanleiding van hun verkeersgedrag. Er ontstond een korte achtervolging. Bij de aanhouding begonnen de twee verdachten volgens een politiewoordvoerder meteen te schelden. Dat was voor de motoragent reden om tot aanhouding over te gaan.

Worsteling

De bestuurder van de auto ging er te voet vandoor. Terwijl de tweede verdachte werd ingerekend keerde de bestuurder echter terug. Er ontstond een worsteling waarbij de agent ernstig werd mishandeld. Die werd geschopt en geslagen, onder meer tegen zijn hoofd, en raakte lichtgewond. Hij verklaarde achteraf dat zijn helm hem voor erger had behoed.

Schoten

Toen de portofoon van de diender werd afgenomen, loste deze twee waarschuwingsschoten. De bestuurder wist te ontkomen, een 53-jarige verdachte uit Klimmen werd gearresteerd. De agent moest uiteindelijk via zijn motorradio hulp inschakelen.

Klimmen agent mishandeld. Video: Track ‘88