Pauselijke onderscheiding Susterenaar Zef Hoorens

Print
Pauselijke onderscheiding Susterenaar Zef Hoorens

Zes Hoorens (links) ontving pauselijke onderscheiding. Afbeelding: Parochie Mariaveld

Susteren -

Zef Hoorens uit Susteren ontving afgelopen zondag uit handen van deken Lauvenberg de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.

Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet en verdiensten in de parochie Mariaveld. Zo fungeerde hij tientallen jaren als collectant tijdens de wekelijkse vieringen en was hij betrokken bij het onderhoud van de groente- en fruittuin van de paters Lazaristen. Maar ook het groenonderhoud rond de parochiekerk neemt hij al ruim vijfentwintig jaar voor zijn rekening, evenals het verspreiden van het parochieblaadje, eerst wekelijks en tegenwoordig maandelijks. In 1990 werd Hoorens door de toenmalige pastoor van Dijck benoemd tot koster.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen