Afvalondernemer Bruekers uit Nederweert mag weekje naar huis om zieke moeder te bezoeken

Print
Afvalondernemer Bruekers uit Nederweert mag weekje naar huis om zieke moeder te bezoeken

Op het terrein van Bruekers aan de Moeselpeelweg in Weert werd veel chemisch afval aangetroffen. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Maasbracht / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Linne -

Wim Bruekers uit Nederweert, die in voorlopige hechtenis zit in afwachting van zijn rechtszaak, mag een weekje naar huis om zijn zaak voor te bereiden en zijn zieke moeder te bezoeken.

Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandagmorgen bepaald.

Bruekers zit vast omdat hij verdacht wordt van een aantal grote milieudelicten, verboden wapenbezit en vanwege overtreding van de Opiumwet. De Nederweertenaar had onder meer in Maasbracht, Weert en Helmond bedrijven waar hij chemisch afval verwerkte en opsloeg. Daarbij zou hij een groot aantal regels hebben overtreden. Daarvoor werd hij in 2018 vastgezet.

In afwachting van zijn rechtszaak mocht hij eerder al eens naar huis, maar prompt ging hij weer over de schreef. Hij werd vrijdag 30 mei dit jaar in Son en Breugel aangehouden door de politie die hem betrapte met honderden liters chemisch afval in de laadruimte van een bestelbus. Bij zijn aanhouding had Bruekers in de bestelbus een pomp en slangen bij zich. In de bodem van de bestelbus zat een gat.

Daarop werd hij weer opgesloten. Hij blijft nu vastzitten tot zijn rechtszaak dient op 28 en 29 november dit jaar, bepaalde de rechtbank maandag tijdens een voorbereidende behandeling van de zaak. Aan het verzoek van de advocaat van Bruekers om hem toch een weekje naar huis te laten gaan om de rechtszaak van november voor te kunnen bereiden en om zijn ernstig zieke moeder in het verzorgingshuis te bezoeken, gaf de rechtbank wel gehoor. Dat ‘verlof’ vindt volgende week plaats.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen