Leonie Souren-Senden uit Kunrade honderd jaar

Print
Leonie Souren-Senden uit Kunrade honderd jaar

Het bezoek, waaronder burgemeester Wil Houben van Voerendaal, werd getrakteerd op een lekker stuk taart. Afbeelding: Facebook Gemeente Voerendaal

Kunrade / Nuth -

Leonie Souren-Senden is onlangs honderd jaar geworden. Vanwege het behalen van deze bijzondere mijlpaal kreeg zij in verzorgingshuis ’t Brook in Kunrade bezoek van de Voerendaalse burgemeester Wil Houben.

De eeuwling is geboren en getogen aan de Valkenburgerweg. Tot haar huwelijk werkte zij bij de Coöp in Voerendaal. Het jonge paar Souren vestigde zich meteen in Nuth. Leonie bleef daar nog even bij de plaatselijke supermarkt werken, tot de eerste gezinsuitbreiding kwam. Uiteindelijk kreeg zij vier kinderen en een kleinzoon.

Breien

Het huishouden was druk genoeg. Volgens een van haar zonen had Leonie een vast stramien: zo begon de week met een wasdag en was ze op woensdag vooral rond het huis te vinden. En natuurlijk elke dag een gevarieerde maaltijd op tafel voor haar gezin. Veel tijd voor een hobby was er niet. “Wel was er altijd ruimte om te breien”, wordt hieraan toegevoegd.

Een kleine tien jaar geleden verhuisde Leonie van een verzorgingstehuis in Nuth terug naar Kunrade, haar roots: ‘Ins Kunder, ummer Kunder!’ Daar heeft ze ook deze zomer weer een paar hittegolven doorstaan. “Kwestie van thee, heel veel thee drinken”, zo kreeg burgemeester Wil Houben te horen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen