Fataal ongeluk

Half jaar cel vanwege doodrijden Sacha Evers (42) uit Grathem

Print
Half jaar cel vanwege doodrijden Sacha Evers (42) uit Grathem

Het fatale ongeluk gebeurde woensdag 13 juni vorig jaar op de N273 in Haelen. Afbeelding: Google Street View

Grathem / Neer / Haelen / Roermond -

Trucker Alex T. (34) uit Maasmechelen is maandag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot zes maanden onvoorwaardelijke celstraf. Hij had volgens de rechter het ongeluk kunnen voorkomen waarbij de 42-jarige Sacha Evers uit Grathem om het leven kwam.

Volgens de rechter is de straf vooral bedoeld als „erkenning van het leed dat de nabestaanden van Evers is toegebracht”.

Ongeluk

De vrachtwagenchauffeur reed op woensdagmorgen 13 juni 2018 op de Rijksweg N273 in Haelen toen hij het stoplicht naderde. In een vrachtwagen van 43.000 kilo reed hij op de Napoleonsweg met veertig kilometer per uur achter op de rij stilstaande auto’s voor het stoplicht. In de rij stond Sacha Evers, die achterop werd geraakt. Hij overleed ter plekke.

Lees ook:Justitie eist half jaar celstraf tegen trucker wegens fataal ongeluk Sacha Evers

Optrekken

Volgens de rechter reed T. op een overzichtelijke weg met verschillende waarschuwingsborden in de berm. „Hij hoopte dat het verkeerslicht op groen zou springen. Hij wilde voorkomen dat hij met zijn vrachtwagen met oplegger vanuit stilstand zou moeten optrekken. Daarbij heeft hij onvoldoende gereageerd op de stilstaande voertuigen voor hem.”

De opgelegde celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.

Lees ook: Zonder extra knuffel had Sacha nog geleefd

Spijt

Naast een gevangenisstraf van zes maanden, mag T. een jaar niet rijden in Nederland. Als hij in de twee jaar daarna in de fout gaat, kan er nog een jaar ontzegging van de rijbevoegdheid bijkomen. De rechtbank nam in zijn overweging mee dat T. eerder spijt betuigde, hij niet eerder veroordeeld was voor een verkeersdelict, hij geen middelen had gebruikt én hij niet het ongeval moedwillig had veroorzaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen