Wilders doet aangifte tegen OM’ers om ‘valsheid in geschriften’ bij minder-Marokkanenproces

Print
Wilders doet aangifte tegen OM’ers om ‘valsheid in geschriften’ bij minder-Marokkanenproces

Afbeelding: ANP

Geert Wilders zegt maandag aangifte te gaan doen tegen de aanklagers van het Openbaar Ministerie in zijn minder-Marokkanenproces.

Dat heeft de PVV-leider zojuist laten weten. Volgens Wilders hebben zowel de Officier van Justitie als Advocaten-Generaal die zijn hoger beroep behandelen, gelogen over welke bemoeienis er was met de zaak vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid.

,,Het OM en alle andere betrokkenen (ambtenaren en politici) die een rol hebben gespeeld bij mijn politieke vervolging kunnen hun borst natmaken. Ze kunnen zich opmaken voor een serie aangiften en procedures, strafrechtelijk en mogelijk civiel,’’ schrijft Wilders in een toelichting.

Hij verwijt de aanklagers ‘valsheid in geschrifte’. Het gaat om officier van justitie Wouter Bos die besloot Wilders te vervolgen. Net als de twee zogenoemde Advocaten-Generaal Birgit van Roessel en Gerard Sta die het proces nu behandelen.

Volgens Wilders hebben zij gelogen dat er tussen de top van het Openbaar Ministerie en ‘vertegenwoordigers’ van het ministerie van Justitie geen overleg zou geweest over het aangiftetraject na de uitspraken van Wilders.

Uit documenten van RTL Nieuws bleek dat dit op zijn minst besproken wordt. Het OM erkende dat ook: het zei bovendien dat het in de wet geregeld is dat de minister in bijzondere strafzaken wordt bijgepraat.