Limburg heeft drie nieuwe Taalhelden

Print
Limburg heeft drie nieuwe Taalhelden

Jeroen Rosbender is uitverkoren in de categorie taalcursisten. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

Jeroen Rosbender uit Melick, Sandra Paasen uit Landgraaf en Marijke Timmermans uit Kerkrade zijn de Limburgse Taalhelden van 2019. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt in Kerkrade.

Zij dingen mee naar de landelijke Taalheldenprijs die in januari 2020 wordt uitgereikt door prinses Laurentien.

De Taalheldenprijs is in het leven geroepen door de stichting Lezen & Schrijven. De prijs is bestemd voor mensen die zich bijzonder inzetten om laaggeletterdheid te bestrijden. Uit onderzoek blijkt dat van de Limburgse beroepsbevolking een op de acht mensen moeite heeft met lezen en schrijven.

Lees ook: Laaggeletterdheid Limburg in cijfers

Jeroen Rosbender is uitverkoren in de categorie taalcursisten. De Melickenaar wilde zijn eigen kinderen voorlezen en ging daarom op cursus. Inmiddels is hij taalambassadeur en promoot hij de activiteiten van de stichting Lezen & Schrijven.

Lees ook: In een wereld zonder ondertitels­­

Sandra Paasen is vrijwilligster bij Taalhuis Heerlen. Volgens de jury weet zij op creatieve wijze cursisten te boeien. Marijke Timmermans is teamcoach bij het Vista College in Heerlen. De jury roemt de passie waarmee ze zich inzet voor laaggeletterde cursisten.