Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Nostalgische lekkernij: bloedworst naar Oudlimburgs recept

Bon appétit

Nostalgische lekkernij: bloedworst naar Oudlimburgs recept

Coenraad Reinders maakt zelf bloedworst volgens een recept dat hij van een voormalig slager kreeg. Afbeelding: Loraine Bodewes

Cadier en Keer -

Coenraad Reinders (26) is boer, slager en kok. In zijn keuken op Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer kookt hij op het ritme van de seizoenen. Maar één gerecht kun je het hele jaar door bij hem bestellen: bloedworst volgens Oudlimburgs recept.

Het kan verkeren. Eigenlijk ambieerde Coenraad Reinders een baantje in de automotive sector. Na de middelbare school, die hij met de nodige obstakels wist af te ronden - „ik ben zwaar dyslectisch en ging van de ene naar de andere school”- studeerde hij aan het Instituut voor Automanagement in Driebergen en behaalde daar zijn diploma. Maar in plaats van te gaan werken tussen glimmende bolides in een blitse showroom, staat hij nu regelmatig met zijn handen te wroeten in de modder op de beboste mergelhelling ...