Wijkschouw in gebied Sweijer

Sweijer staat ook bekend als natuurgebied.

Sweijer staat ook bekend als natuurgebied. © Luc Lodder

Gemeente Simpelveld houdt op dinsdag 17 september een wijkschouw in het gebied Sweijer. Het betreft de straten Sweijersgewanden, Pulsterstraat, Moogstraat, Giezenstraat, Baakstraat en Vliexstraat.

Wil Wagenvoort

De schouw begint om 17.30 uur. Het startpunt is de hoek Sweijersgewanden / Pulsterstraatje in Simpelveld.

Knelpunten

Het college van B&W loopt samen met buurtbewoners, vakambtenaren en partners als de wijkagent, de woningstichting en maatschappelijk werk een ronde door de buurt. Ter plaatse worden problemen en klachten geïnventariseerd en samen besproken. Burgemeester Richard de Boer: “Het hoeft niet alleen om knelpunten te gaan. Ook goede ideeën voor de leefbaarheid in de buurt zijn welkom. Tegelijkertijd maken wij van de gelegenheid gebruik om inwoners te informeren over de keuzes die wij maken voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Zodat mensen weten wat er in hun buurt gebeurt en waarom.”

Alles wat zichtbaar in de openbare ruimte aanwezig is, kan aan de orde komen. Bijvoorbeeld verkeersveiligheid, veiligheidsgevoelens (slecht verlichte plekken), toegankelijkheid, speelvoorzieningen, afval, onderhoud of overlast van jeugd

De wijkschouw is voor iedereen. Ook buurtbewoners die geen onderwerp indienen zijn welkom om mee te lopen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee