Zes jaar cel voor man (53) na jarenlang misbruik van minderjarig nichtje

Print
Zes jaar cel voor man (53) na jarenlang misbruik van minderjarig nichtje

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Baexem -

Ronald H. (53) uit Baexem is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van zes jaar wegens het jarenlang seksueel misbruiken van zijn minderjarige nichtje.

Ook kreeg H. een contact- en gebiedsverbod van vijf jaar opgelegd en moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van tienduizend euro betalen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Het misbruik begon eind 2011, toen het meisje negen jaar oud was en hield zes jaar lang aan. H. pleegde de ontucht als zijn autistische nichtje op bezoek kwam om met de honden van de kennel te spelen. De rechtbank neemt het H. ernstig kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van de vertrouwensband met het slachtoffer, ook omdat hij op de hoogte was van haar gecompliceerde relatie met haar ouders.

Wapens

H. betaalde zijn nichtje meermaals ‘zakgeld’ voor het uitvoeren van seksuele handelingen en het opnemen van naaktfilmpjes. Ook gaf hij haar cadeaus in de vorm van messen, een luchtdrukpistool en een kruisboog. Nadat het misbruik eind 2017 was gestopt, bleef H. berichtjes sturen naar het slachtoffer waarin hij enerzijds spijt betuigde voor zijn daden, maar ook aangaf dat zij medeschuldig was door het aannemen van het geld. Zelfs tijdens de schorsing van zijn voorarrest zocht H., in strijd met het contactverbod, op dwingende wijze contact.

De reclassering adviseerde een ambulante behandeling voor zijn pedofiele- en persoonlijkheidsstoornis. H. gaf aan hier zo snel mogelijk mee te willen starten.