Verdachte dodelijke steekpartij metro gepakt, ‘slachtoffer wilde zwartrijden, dat zinde dader niet’

Print
Verdachte dodelijke steekpartij metro gepakt, ‘slachtoffer wilde zwartrijden, dat zinde dader niet’

De politie doet onderzoek. Afbeelding: MediaTV

De politie heeft maandagavond een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor de dodelijke steekpartij eerder die dag in Rotterdam. Hij wordt ervan verdacht de 20-jarige Wesley uit Lekkerkerk bij metrostation Capelsebrug te hebben neergestoken na een ruzie.

Volgens getuigen is het slachtoffer bij de controlepoortjes zonder in te checken achter de verdachte aangelopen. De verdachte was daar niet van gediend en zei daar wat van, waarna een ruzie ontstond.

Lees ook: Man doodgestoken bij metrostation Rotterdam: ruzie over wie het eerst mocht instappen

De dodelijke steekpartij vond iets voor 10.00 uur plaats op het perron van spoor 2 op metrostation Capelsebrug in Rotterdam. Enkele tientallen reizigers, onder wie ook kinderen, waren getuige van de gruwelijke gebeurtenis, het elfde dodelijke geweldsincident in de regio Rotterdam dit jaar.

Worsteling

Er werd zo snel mogelijk een mobiel medisch team per traumahelikopter ingevlogen om het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Naar het zich nu laat aanzien is hij met één messteek omgebracht. Op twee meter van de dode man lagen zijn jas en mobiele telefoon en enkele pasjes. Die zijn na het onderzoek in een bruine zak meegenomen naar het bureau. Opvallend is dat de man ID-bewijzen op zak had van twee verschillende personen.

Een 36-jarige getuige stapte net het perron op toen hij twee mannen met elkaar in een worsteling zag. ,,Het was een opstootje bij het instappen. De woordenwisseling liep uit op een handgemeen. Toen hoorde ik het slachtoffer zeggen: ‘ga je mij nou ook nog steken?’ De man werd in de borst gestoken en de dader ging ervandoor. Ik hoop dat hij snel gepakt wordt. Met mij gaat het niet zo goed. Ik heb net iemand leeg zien bloeden. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.’’

Dader gevlucht

De getuigen werden opgevangen in een lijnbus van de RET bij het metrostation. Sommigen werden op het metrostation ondervraagd, anderen gingen mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie ging meteen op zoek naar de dader. Hij vluchtte na het steekdrama in de richting van de wijk ’s-Gravenland. Hoe de politie hem wist te vinden, is niet bekend.

De RET spreekt van een ‘dag met een zwarte rand’. Het ov-bedrijf biedt getuigen de mogelijkheid om over het drama te praten als ze daar behoefte aan hebben. ,,We leven mee en wensen alle betrokkenen sterkte.’’