Dementieweek in Beesel met een speciale bril op

Print
Dementieweek in Beesel met een speciale bril op

De organiserende werkgroep. Afbeelding: Beesel Dementievriendelijk

Reuver -

Met een Virtual Reality bril ervaren hoe het is om dementie te hebben. Het is een van de vele activiteiten tijdens de Week van de Dementie in Beesel.

De simulatietraining met de dementiebril bestaat uit een 360 graden film op een Virtual Reality-bril en een online cursus. De bril laat deelnemers zien en ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert. Deze activiteit is op donderdagochtend bij ProVita in Reuver. Er is plek voor vijftien deelnemers. ‘s Middags kunnen zorgprofessionals een aangepaste training volgen.

Daarnaast is er op vrijdagavond een speciale theatervoorstelling in De Schakel, getiteld ‘Waar ga je heen?’. Sketches worden telkens afgewisseld met interactie met het publiek. De entree bedraagt 5 euro.

Ook de jeugd wordt er in betrokken. Bij basisschool De Triolier leren kinderen hoe het menselijk brein werkt en wat er gebeurt wanneer het hapert. Ze kunnen hun vragen stellen aan mensen met dementie en hun mantelzorger en doen daarna samen spellen bij Offenbeckerhof.

De bibliotheek in Reuver besteedt de hele week extra aandacht aan dementie met boeken, multimedia en activiteitenkoffers. Andere activiteiten zijn onder meer samen bewegen op muziek, herinneringen ophalen uit de oude doos en de danssalon.

De Week van de Dementie is van 16 tot 21 september. De organiserende werkgroep ‘Beesel Dementievriendelijk’ heeft een uitgebreid programma samengesteld om inwoners van de drie dorpskernen voorlichting te geven over dementie en hoe zij daarmee om kunnen gaan. Alle informatie over data, aanvangstijden en opgave is te vinden op www.beesel.nl/weekvandedementie en via Facebook op Beesel Dementievriendelijk.