Verenigingen uit Bleijerheide slaan handen ineen

Print
Verenigingen uit Bleijerheide slaan handen ineen

De social sofa bij de Wilhelminafontein, met de inmiddels veranderde skyline van Bleijerheide, blijft symbolisch een ‘verbinder’. De verenigingen gaan daar verder vorm aan geven. Afbeelding: De Veraine va Blieërhei

Kerkrade / Eygelshoven -

Meerdere verenigingen uit de wijk Bleijerheide gaan samenwerken.

KVC Oranje, Scouting St. Willibrord, Zangkoor Con Amore en Buurtvereniging de Bouwerwei, Judo Club Arashi, Kerngroep Centrum Zuid en Jongerencentrum D’r Prick slaan de handen ineen tijdens de eerste editie van ‘De Veraine va Blieërhei’. Op zondag 22 september vindt, tussen 14.00 en 17.00 uur, in en om het Patronaat aan de Ursulastraat een buurtfeest voor jong en oud plaats met tal van demonstraties, doe-, sport- en muziekactiviteiten.

Behoeften

Het afgelopen jaar is een aantal netwerkbijeenkomsten gehouden, waarbij de verschillende verenigingen uit de wijk met elkaar in contact zijn gebracht. Dit was het startpunt om met elkaar te kijken naar welke behoeften er anno 2019 liggen bij deze verenigingen. Gezamenlijk laten zien wat eenieder in huis heeft en hoe leuk het is om actief te zijn in een vereniging, of dat nu als lid is of als vrijwilliger. Naar aanleiding daarvan is dit evenement in de steigers gezet. Welzijnsorganisatie Impuls Kerkrade zorgt voor de ondersteuning en coördinatie van het geheel. Het idee en de gehele invulling van het programma is afkomstig van de verenigingen zelf.

Het wordt een gevarieerde en vooral gezellige middag, waarbij de verenigingen samen laten zien hoe leuk het eigenlijk is om bijvoorbeeld te voetballen, te schilderen, of actief te zijn bij de scouting.

Het evenement ‘De Veraine va Blieërhei’ is vrij toegankelijk voor alle leeftijden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen