Lezing over ‘Hijman waar ben je!’ in Boekhandel Dominicanen

Print
Lezing over ‘Hijman waar ben je!’ in Boekhandel Dominicanen

Burgers verwelkomen de bevrijders. Afbeelding: Eigen foto

Maastricht / Itteren -

Maastrichtenaar Hijman Gans (88), hoofdpersoon uit het boek ‘Hijman waar ben je!’ en de Maastrichtse auteur van het boek, Frans Hermans, zijn op zaterdag 14 september te gast in boekhandel Dominicanen. Aanvang 11.00 uur.

Hermans is schrijver van het boek Hijman waar ben je!. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van de 12-jarige Amsterdamse Joodse jongen Hijman Gans die tijdens de oorlog drie keer op miraculeuze wijze ontsnapt aan de dood en zich na de oorlog vestigt in Maastricht en succesvol wordt in de textielbranche. Gans en Hermans gaan in gesprek met Dick Gebuys uit Heerlen. Gebuys is leraar, schrijver, presentator,wereldreiziger en dichter van de bundel Kampen des doods. Een gedichtencyclus die hij schreef na tal van bezoeken aan concentratiekampen.

De toegang in Boekhandel Dominicanen is gratis. Na afloop signeren Gans en Hermans hun boek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen