Dagelijkse diensten tijdens het Corneliusoctaaf in Schin op Geul

Print
Dagelijkse diensten tijdens het Corneliusoctaaf in Schin op Geul

De Heilige Cornelius. Afbeelding: Parochie H. Mauritius Schin op Geul

Schin op Geul / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De parochiekerk van de H. Mauritius te Schin op Geul staat op zaterdag 15 september in het teken van het jaarlijkse octaaf ter ere van de H. Cornelius.

De heilige Cornelius wordt vooral aangeroepen bij verkrampingen en stuipen, maar tegenwoordig met name ook voor verlichting van rusteloosheid, zorgen, zenuwaandoeningen en ander lijden; kortom tegen alle vormen van overspanning en stress. Juist in deze jachtige tijd blijkt er bij velen behoefte te bestaan aan een rustpunt, dat de H. Cornelius kan geven. Om die reden komen dan ook ieder jaar vele mensen naar Schin op Geul om de relikwie van deze martelaar te vereren en de Corneliuszegen te ontvangen.

Tijdens dit Corneliusoctaaf dat tot en met 22 september loopt zal er iedere dag een H. Mis worden opgedragen waarbij na afloop de Corneliuszegen wordt gegeven; daarnaast is er op de zondagen ook ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur gelegenheid voor gebed en relikwieverering. Opluistering van de diensten geschiedt door fanfare St. Cornelius (14 september), harpiste Pauline Nieuwenhuijs (15 september), mannenkoor Inter Nos (21 september) en troubadour Thea Kollee (22 september).

Bij het Corneliusbeeld (rechtsvoor in de kerk) is een box geplaatst, waarin een persoonlijke stille intentie kan worden opgegeven (pen en papier zijn aanwezig). Tijdens de diensten in het octaaf en door het jaar heen, als gebeden wordt voor de Broederschap St. Cornelius, zal ook voor deze stille intenties worden gebeden.

De kerk in Schin op Geul ligt midden in het dorp, vlakbij het spoorwegstation. Parkeergelegenheid is er bij het naastgelegen kerkhof en bij het station.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen