‘Rioolputdeksels houden aanwonenden Maastrichterlaan Vaals uit de slaap’

Print
‘Rioolputdeksels houden aanwonenden Maastrichterlaan Vaals uit de slaap’

De Maastrichterlaan in Vaals. Afbeelding: Luc Lodder

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

De gemeente Vaals moet met de provincie in gesprek over de geluidsoverlast van rioolputdeksels aan de Maastrichterlaan, aldus CDA-raadslid Thijs Jussen.

Volgens het raadslid rijdt met name ’s nachts het vrachtverkeer over de putdeksels en geeft dat een enorm kabaal. „Een drama”, aldus Jussen, die stelt dat veel aanwonenden, onder wie hijzelf, er niet van kunnen slapen.

Gesprek

Verantwoordelijk wethouder John Coenen (Openbare Ruimte) heeft toegezegd ‘de suggestie mee te nemen’ in een volgend gesprek met de provincie, de wegbeheerder van de Maastrichterlaan. Coenen heeft onlangs al gezegd dat de betonnen inritblokken aan de zijstraten worden vervangen na klachten over geluid en trillingen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen