Voorpremière film over schuldhulp in Sittard

Print
Voorpremière film over schuldhulp in Sittard

Afbeelding: ANP

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De documentaire De Schuldmachine gaat donderdag 12 september in voorpremière in Sittard.

In theater Forum bespreken ervaringsdeskundigen, hulpverleners en andere betrokkenen de film. Centraal staat het verbeteren van de schuldhulpverlening. De aanpak leidt er nu vaak toe dat jongeren juist dieper in de schulden komen. Centraal in de documentaire staat Willem Los, manager debiteurenbeheer en vrijwilliger bij ONSbank, die jongeren van schulden af probeert te helpen. De film wordt van 9.00 tot 13.00 uur bekeken en besproken met hulpverleners en ander professionals. Van 13.30 tot 17.30 zijn ervaringsdeskundigen, vrijwilligers aan de beurt. De film is woensdag 18 september vanaf 21.20 uur ook te zien op NPO3.

Deelname is gratis, wel aanmelden via stephanieschols@burgerkrachtlimburg.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen