Oude foto’s en filmpjes tijdens ‘Wetste Nog’ Aelserhof en Moutheuvel

Print
Oude foto’s en filmpjes tijdens ‘Wetste Nog’ Aelserhof en Moutheuvel

De Amstel Gold Race trekt in 1989 door Elsloo. Afbeelding: Wil Nilwik

Stein / Elsloo -

Oude foto’s en films bekijken van Maasband, Elsloo, Meers en Stein, het gebeurt dinsdag 17 september in de ochtend in Woonzorgcentrum Aelserhof en ’s middags in de zaal van de Moutheuvel.

Kartrekker van het initiatief is Wim Janssen van de heemkunde-sectie van Erfgoed Stein. Zij organiseren de middagen in samenwerking met Vrijheid Urmond en Streekmuseum Elsloo. De ochtend in Aelserhof start om 10.30 uur, de middag in Moutheuvel vindt plaats tussen 15.00 en 16.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn de eerste sinds de vakantie en vinden meerdere malen per jaar plaats. De heemkundeafdeling is nog altijd op zoek naar oude foto’s van Elsloo. Deze kan men meenemen en worden ter plaatse ingescand.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen