Bevrijdingsconcert en -tocht als eerbetoon aan slachtoffers van WO II

Print
Bevrijdingsconcert en -tocht als eerbetoon aan slachtoffers van WO II

De Bevrijdingstocht voert langs een tiental haltes waar muziek wordt uitgevoerd. Afbeelding: Koninklijke Harmonie Sainte Cécile

Eijsden / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Mariadorp -

Met een Bevrijdingsconcert en een Bevrijdingstocht op vrijdag 13 september eert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog. Het concert, onder de noemer ‘Vrijheid maak je Samen’, begint om 20.00 uur op het binnenplein van Kasteel Eijsden.

Naast het Harmonieorkest en Trommel- en Klaroenkorps van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden werken er diverse koren, muziekgezelschappen en solisten mee aan dit gebeuren. Tussen de muziekwerken door zal boekenschrijver Jacques Vriens oorlogsverhalen vertellen.

Voorafgaand (aanvang 18.30 uur) wordt er een Bevrijdingstocht gehouden door de oude kern van Eijsden met aankomst in Kasteel Eijsden. De Bevrijdingstocht verbindt de Bevrijdingsspelen van de Gemeente Eijsden-Margraten met het Bevrijdingsconcert op Kasteel Eijsden. Tijdens de Bevrijdingstocht wordt met legervoertuigen, toneel en muziek alle facetten van de Tweede Wereldoorlog uitgebeeld: strijd, verzet, herdenken, bevrijding. Vanaf de start bij ‘de Witte Paölkes’ en vervolgens door de oude kern van Eijsden wordt een centrale ‘toon’ in een stoet meegevoerd. De toon wordt een motief en ontwikkelt tot een melodie. Er is een 10-tal halteplaatsen waar muziek wordt uitgevoerd. Iedere optredende groep sluit aan bij de stoet die naar de volgende halte loopt. Uiteindelijk komt men gezamenlijk met de cramignon aan op het binnenplein van Kasteel Eijsden.

Verdere informatie via www.saintececile.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen