Horst viert 75 jaar vrijheid met concert in Lambertuskerk

Print
Horst viert 75 jaar vrijheid met concert in Lambertuskerk

Horst viert 75 jaar bevrijding. Afbeelding: Koninklijke Harmonie van Horst

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Op zaterdag 23 november is het 75 jaar geleden dat Horst werd bevrijd. Deze gelegenheid wordt door de Koninklijke Harmonie van Horst aangegrepen om een concert te verzorgen in de Lambertuskerk. Onder de naam ‘Hôrs 75 Jaor Vreej’ wordt samen met een 60-koppig projectkoor, een 80-koppig harmonieorkest en een combo, een programma gebracht waarin filmmuziek, (licht) klassieke (blaas)muziek, musical en popnummers met elkaar worden verweven.

Het Comité 4 mei Horst levert een bijdrage aan dit concert door het vertellen van verhalen uit de tijd van de oorlog en bevrijding van Horst. Daarnaast heeft de Koninklijke Harmonie van Horst de samenwerking gezocht met een aantal Horster basisscholen, die tijdens het concert zullen laten zien en horen hoe zij met het thema bevrijding aan de slag zijn gegaan. ‘Hôrs 75 Jaor Vreej’ start om 20.00 uur. De entree bedraagt 15 euro, de toegang is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten zijn online verkrijgbaar en bij PLUS Lucassen.