Reis door verleden en heden van China in Bibliotheek Ligne

Print
Reis door verleden en heden van China in Bibliotheek Ligne

Afbeelding: De Domijnen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Vanaf 2 oktober maakt drs. L. Canisius in twintig bijeenkomsten met de deelnemers een reis door verleden en heden van China in Bibliotheek Ligne in Sittard.

China, het rijk van het midden. Wat is bekend over dit land, dat zo nadrukkelijk de leidende positie in de wereld wil opeisen? Hoe is Xi Jinping te beoordelen? Wat is de plaats van China in de wereld, wat kan het land betekenen voor de wereld en hoe zijn de doelen die China zichzelf stelt te beoordelen? Bovenal, waardoor wordt China gedreven?

Om bovenstaande vragen te kunnen beoordelen wordt op geheel eigen en indringende wijze door drs. L. Canisius een onderzoek gedaan naar de historische wortels van China, van eerste keizer tot Xi Jinping. Verleden en heden in China zijn onlosmakelijk verbonden eenheden, zonder welke we het hedendaagse China niet kunnen begrijpen. De cursusleider heeft lesgegeven aan het Kleesj en daarna Trevianum. De cursus start op woensdag 2 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in de Stijlkamer van Bibliotheek Ligne en de laatste datum is 11 maart 2020.

Aanmelden via: www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen