Open Azc dag op laatste zaterdag september in Sweikhuizen

Print
Open Azc dag op laatste zaterdag september in Sweikhuizen

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Sweikhuizen / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen -

Azc Sweikhuizen opent zaterdag 28 september tijdens een open dag de deuren voor het publiek.

Onder het motto een ‘bakkie doen’ bieden vluchtelingen de bezoekers een kopje koffie of thee en een gesprekje aan. Verder zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen verschillende organisaties over hun werkzaamheden op een opvanglocatie. De open azc-dag duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Locatie

Azc Sweikhuizen is gevestigd in een voormalig klooster, op een terrein dat ‘Moorheide’ wordt genoemd. Het is een relatief kleine locatie. Azc Sweikhuizen werd op 1 oktober 2018 gesloten, op 10 december 2018 werd Sweikhuizen heropend als Proces Opvang Locatie. Er is plaats voor 248 bewoners.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen