Excursie voert door de Curfsgroeve

Print
Excursie voert door de Curfsgroeve

Kom de Curfsgroeve ontdekken tijdens een excursie van Stichting het Limburgs Landschap op zaterdag 21 september. Afbeelding: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Maastricht / Itteren -

Stichting het Limburgs Landschap verzorgt op zaterdag 21 september vanaf 10.00 uur een excursie door de Curfsgroeve. De geleide wandeling begint vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen.

De excursie is een goede gelegenheid om een bijzonder deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken. Tijdens de mergelwinning was de groeve strikt verboden gebied en daarmee bleef de groeve lange tijd verborgen terrein. Nu Stichting het Limburgs Landschap het beheer heeft overgenomen, heeft zij de groeve deels toegankelijk gemaakt voor het publiek. Daarvoor is aan de westzijde een wandelpad aangelegd. Een trap van maar liefst 30 meter hoog brengt de wandelaar van het ene niveau naar het andere. Vanaf het uitzichtpunt kijkt men over en in de groeve naar de 50 meter hoge steilwanden en de diep gelegen groevebodem.

Voor deelname aan deze excursie dienen deelnemers zich te melden via www.limburgs-landschap.nl/item/tickets. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen