Excursie voert door de Curfsgroeve

Print
Excursie voert door de Curfsgroeve

Kom de Curfsgroeve ontdekken tijdens een excursie van Stichting het Limburgs Landschap op zaterdag 21 september. Afbeelding: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Maastricht / Itteren -

Stichting het Limburgs Landschap verzorgt op zaterdag 21 september vanaf 10.00 uur een excursie door de Curfsgroeve. De geleide wandeling begint vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen.

De excursie is een goede gelegenheid om een bijzonder deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken. Tijdens de mergelwinning was de groeve strikt verboden gebied en daarmee bleef de groeve lange tijd verborgen terrein. Nu Stichting het Limburgs Landschap het beheer heeft overgenomen, heeft zij de groeve deels toegankelijk gemaakt voor het publiek. Daarvoor is aan de westzijde een wandelpad aangelegd. Een trap van maar liefst 30 meter hoog brengt de wandelaar van het ene niveau naar het andere. Vanaf het uitzichtpunt kijkt men over en in de groeve naar de 50 meter hoge steilwanden en de diep gelegen groevebodem.

Voor deelname aan deze excursie dienen deelnemers zich te melden via www.limburgs-landschap.nl/item/tickets. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen