Start bouw lokalen Chipala school in Malawi

Print
Start bouw lokalen Chipala school in Malawi

Dankzij de opbrengst van de jubileumactie kan er gestart worden met de bouw. Afbeelding: Jan Leenders

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De jubileumactie van de 50-jarige Philips van Horne school voor de Chipala school bracht in totaal € 52.355,00 op. Vorige week zijn bouwvakkers, tijdens de schoolvakantie in Malawi, begonnen met de bouw van drie blokken van twee lokalen. Tussen de zes lokalen komen ook werkruimtes voor de leerkrachten.

De begeleiding van de bouw is onder andere in handen van oud-Weertenaar Jos Kuppens, directeur van het Centre for Social Concern in Lilongwe. De Chipala school telt meer dan 9000 leerlingen. De meeste kinderen krijgen les in de openlucht. De gemiddelde klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen.

Dankzij allerlei acties, donaties, een extra gift van de ‘Philips’ én een bijdrage van 17.000 euro van de ontwikkelingsorganisatie Wilde Ganzen, is het oorspronkelijke streefbedrag van 18.000 euro bijna verdrievoudigd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen