Beau van Erven Dorens wint Majoor Bosshardtprijs

Print
Beau van Erven Dorens wint Majoor Bosshardtprijs

Beau van Erven Dorens. Afbeelding: ANP

Beau van Erven Dorens is dit jaar de winnaar van de Majoor Bosshardtprijs. De programmamaker krijgt de prijs zaterdag overhandigd tijdens het jaarlijkse Kunst & Theatergala van het Leger des Heils.

De jury van de Majoor Bosshardtprijs is onder de indruk van de wijze waarop Beau in programma’s als The Amsterdam en The Rotterdam Project aandacht vraagt voor mensen in kwetsbare omstandigheden. De keuze is ook bepaald door de wijze waarop de presentator met de personen in zijn tv-programma’s omgaat en hen en de kijkers weet te raken.

De Majoor Bosshardtprijs is door het Leger des Heils ingesteld om het leven en werk van majoor Alida Bosshardt (1913-2007), jarenlang het gezicht van het Leger des Heils, te blijven gedenken. Deze wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven.

Vorig jaar ging de prijs naar Angela Schijf als ambassadeur voor Stichting het Vergeten Kind. Eerder namen onder anderen prinses Laurentien, Marco Borsato, Lucille Werner, Erica Terpstra, Ali B en Linda de Mol de prijs in ontvangst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen