School op Internet zet in op ‘Trash Hunt Game’

Print
School op Internet zet in op ‘Trash Hunt Game’

In een spelvorm wordt plastic afval verzameld. Afbeelding: Plastic Soup Foundation

Maasbree -

De leerlingen van De School op Internet in Maasbree bereiden zich voor op de World Cleanup Day 2019. Op vrijdag 20 september krijgen zij bezoek van de Plastic Soep Bus en spelen zij een Trash Hunt Game waarbij ze spelenderwijs plastic afval verzamelen. Op 21 september wordt tijdens World Cleanup Day al het plastic afval verzameld en wordt een wensboom onthuld, waarin alle kinderen hun duurzame wens kunnen achterlaten.

Het interactieve programma is een initiatief van de Plastic Soup Foundation en SodaStream, die met de Plastic Soep Bus basisscholen bezoeken in aanloop naar World Cleanup Day. De leerlingen van groep vijf tot en met acht krijgen in een gastcollege uitgelegd wat de plastic soep is, waarom hier zo veel aandacht voor is en wat zij zelf thuis en op school kunnen doen om wegwerp plastic te verminderen. Vervolgens wordt er een ‘Trash Hunt Game’ gespeeld, waarbij in spelvorm plastic afval wordt verzameld en geanalyseerd. Vervolgens leveren de kinderen het ingezamelde plastic tijdens World Cleanup Day in Zaltbommel in bij SodaStream.

De Plastic Soep Bus is op vrijdag 20 september van 9.00 tot 11.00 uur bij De School op Internet in Maasbree.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen