Jägermeister lanceert nieuw drankje met koffiesmaak

Print
Jägermeister lanceert nieuw drankje met koffiesmaak

De nieuwe variant van Jägermeister smaakt naar koffie. Afbeelding: Jägermeister/AD

De populaire kruidenlikeur Jägermeister brengt binnenkort een nieuwe variant op de markt: de Jägermeister Cold Brew Coffee, met de smaak van koffie en een vleugje cacao.

De kruidenlikeur, die gemaakt wordt in Duitsland, is populair in het uitgaansleven en bij wintersporters tijdens de après-ski - of bij sommigen zelfs tijdens het skiën. De introductie is deze winter in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Jägermeister heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het drankje in Nederland te koop is.

Het originele drankje bestaat uit 56 soorten kruiden, bloesems en vruchten. In deze variant komen daar Arabica koffiebonen en een vleugje cacao bij.

IJskoud

,,De nieuwe variant drink je best ijskoud”, laat het merk weten. ,,Zet de fles in de diepvriezer en schudt er hevig mee voor je een shotje serveert.” Het zou ideaal zijn voor wie een stevige opkikker nodig heeft. Het drankje heeft een alcoholpercentage van 33 procent, iets minder dan de originele kruidenlikeur.

Fans van Jägermeister raakten bij de bekendmaking dolenthousiast. ,,Schrijf mij maar op”, zegt een volger van de facebookpagina. Koffie en jäger is een winnende combinatie, vindt een ander. Een enthousiasteling heeft er maar een woord voor. ,,Yes, yes, yes, yes.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen