Installatie pastoor Janssen in Heerlen-Noord

Print
Installatie pastoor Janssen in Heerlen-Noord

Pastoor J.W. Janssen. Afbeelding: parochies Heerlen-Noord

Heerlen / Hoensbroek -

Deken Bouman installeert pastoor J.W. Janssen als pastoor van de parochies Heerlen-Noord en van de parochiefederatie Schandelen op zondag 15 september. De installatie is tijdens de H. Mis van 11.15 uur in de Corneliuskerk in Heerlerheide.

Aansluitend gaat de nieuwe pastoor onder begeleiding van schutterij St. Sebastiaan naar het Corneliushuis in Heerlerheide waar tijdens een receptie tot 14.30 uur de gelegenheid is om kennis met hem te maken. Pastoor Janssen is op 1 september begonnen met zijn werkzaamheden in de Corneliuskerk in Heerlerheide, de Gerardus Majellakerk in Heksenberg en de H. Hart van Jezuskerk in Schandelen. Hij woont sinds kort in de pastorie bij de Corneliuskerk.

Dierenvriend

Pastoor Janssen heeft op 31 augustus afscheid genomen van de parochies van Eijsden en Oost-Maarland. Daarvoor was hij pastoor in Amby-Maastricht. Hij is geboren in Velden in 1962 en tot priester gewijd in 1989. Daarna heeft hij negen jaar als priester gewerkt op de Antillen en Aruba. Nog steeds heeft hij goede contacten met de Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Een keer per maand draagt hij in Tilburg een mis voor hen op. Hij heeft al aangekondigd om volgend jaar in een van zijn nieuwe parochies een Antilliaanse mis te organiseren.

Corneliusoctaaf

De installatie vindt plaats in het Corneliusoctaaf dat traditioneel in de Corneliusparochie wordt gehouden rond de feestdag van de H. Cornelius op 16 september. Het octaaf, dat al vanaf de oprichting van de Corneliusparochie in 1839 wordt gehouden, wordt op zaterdag 14 september geopend en duurt tot en met zondag 22 september. Na de plechtige sluiting van het Corneliusoctaaf op 22 september vindt traditioneel het Proemevlaaiconcert plaats in het Corneliushuis, dat wordt uitgevoerd door de koninklijke fanfare St. Joseph Heerlerheide.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen