Drie dagen volksvertier op 41ste Dorpsfeesten in Velden

Print
Drie dagen volksvertier op 41ste Dorpsfeesten in Velden

De jaarmarkt is één van de vele publiekstrekkers. Afbeelding: Dorpsfeesten Velden

Velden -

De inmiddels 41ste Dorpsfeesten Velden zijn weer goed voor drie dagen vertier. Het marktplein in het centrum bruist komend weekeinde van bedrijvigheid.

Middelpunt van alle festiviteiten is de grote feesttent op het plein. Het programma start vrijdag met een jeugdtheatermiddag. De bühne is het podium voor jong Veldens talent. Daarna volgt de finale van Quiz ’t Wal, de eerste dorpsquiz met inmiddels meer dan vijfhonderd deelnemers. Aansluitend volgt een afterparty met DJ Izzy. De toegang is gratis.

Zaterdagmiddag verzorgt de Ravenvennerkapel samen met het Forever Young Collectief een lunchconcert voor senioren met als titel ‘Sentiment in de Tent’. Kaarten à 6 euro zijn tot 12 september verkrijgbaar bij Hostellerie De Maasduinen. Buiten is een circuit uitgezet voor de jaarlijkse zeepkistenrace, met dit jaar zo’n zeventig jeugdige deelnemers verdeeld over zestien teams. In hun zelfgebouwde bolides scheuren zij vanaf 15.00 uur door het centrum.

Als hoogtepunt van het feestweekend wordt de Hollandse Artiestenavond aangekondigd. Met top-acts als John West, Helemaal Hollands en hoofdact Jeroen van den Boom. Kaarten zijn tot donderdag 12.00 uur voor 12,50 euro te koop via www.dorpsfeestenvelden.nl en bij diverse voorverkoopadressen. Aan de dagkassa bedraagt de entree 17,50 euro.

Zondag start om 10.00 uur het Open Veldens Darttoernooi. Om 14.30 uur volgt een feestelijke ceremonie rondom het 100-jarig bestaan van het Veldense bier Scholsen Ties met ‘Ties kump Thoës’. Daarna heerst er Oktoberfeststimmung in de tent met dit jaar de band Wir Sind Spitze! De toegang is gratis.

Op de laatste dag is er ook weer een jaarmarkt in het centrum. De braderie, met kindermarkt, duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen