Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma

Print
Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma

Primoz Roglic Afbeelding: AFP

Primoz Roglic blijft langer bij Jumbo-Visma. De Sloveen die hard op weg is naar de winst in de Vuelta tekent bij tot en met 2023.

Roglic zal de komende jaren één van de kopmannen blijven bij de Nederlandse wielerformatie. Onlangs tekende Tom Dumoulin al voor Jumbo-Visma en heeft de ploeg ook Steven Kruijswijk in de gelederen.

Het contract van de 29-jarige Roglic liep nog een jaar door. Roglic is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van de Nederlandse ploeg die bij zijn komst nog LottoNL-Jumbo heette. De Sloveen had al een carrière als schansspringer achter de rug toen hij in 2013 bij het kleine Adria Mobil zijn wielerloopbaan begon.

In zijn eerste jaar in Nederlandse dienst verraste hij met winst van de lange individuele tijdrit in de Giro d’Italia. De jaren erna groeide Roglic uit tot een ronderenner met de vierde plaats in de Tour de France (2018) en de derde plaats in de Giro (2019) achter zijn naam. In de Vuelta lijkt hij, met nog vijf dagen te gaan en een riante voorsprong, op weg naar de eindzege.

Bekijk hieronder hoe Jumbo-Visma de contractverlenging aankondigde: