Familiedrama Dordrecht uitgevoerd met dienstwapen vader

Print

Video: ANP

De 35-jarige man die maandag zijn twee dochters en (ex-)vrouw doodschoot in een woning in Dordrecht, deed dat met zijn dienstwapen.

Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na onderzoek. De 35-jarige man werkte als hoofdagent bij het flexteam in Dordrecht.

De gebeurtenissen hebben niet alleen op nabestaanden en vrienden, maar ook op de politie diepe indruk gemaakt. Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie was dinsdag aanwezig bij een bijeenkomst van de collega’s van de agent. De moeder van de kinderen raakte zwaargewond en is dinsdagochtend overleden. Maandag kwamen al twee kinderen van 8 en 12 jaar en een 35-jarige man om het leven.

Lees ook: Dood van Maryori (27) en dochters schokt Dordrecht: ‘We zagen dit niet aankomen’

Samen met de politiechef van de Rotterdamse politie probeerde Akerboom betrokken collega’s te steunen. ,,Verslagenheid, verdriet en ongeloof. De impact op de collega’s is enorm. Je wilt dit begrijpen maar veel vragen zullen onbeantwoord blijven. Goed om bij elkaar te zijn en samen te verwerken”, twitterde Akerboom na afloop.

Lees ook: Kinderen van 8 en 12 doodgeschoten bij familiedrama Dordrecht, schutter is agent

Bijeenkomst

De gemeente organiseert dinsdagavond een bijeenkomst naar aanleiding van de schietpartij. Burgemeester Wouter Kolff bevestigde dat het vierde dodelijke slachtoffer de moeder van het gezin is. ,,Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht. Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen”, zei de burgemeester.