Kritiek op werkwijze van Welsun in Landgraaf

Print
Kritiek op werkwijze van Welsun in Landgraaf

Afbeelding: Welsun

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De Ouderenpartij Landgraaf (OPL) heeft moeite met de werkwijze van vrijwilligerscentrale Welsun.

Die organisatie biedt volgens de partij vacatures aan die ingevuld moeten worden door professionele en betaalde krachten en niet door vrijwilligers. Als voorbeeld wordt een coördinerende functie bij de Voedselbank genoemd. De OPL heeft zich met een brief tot het college gewend. „Met het plaatsen en invullen van dit soort ‘vrijwilligersvacatures’ wordt de werkloosheid in onze gemeente en regio in stand gehouden en beperken wij mensen die op zoek zijn naar een betaalde baan in hun keuzemogelijkheden.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen