Jubileum

Burgemeester Leudal niet meer op bezoek bij gouden bruidsparen

Print
Burgemeester Leudal niet meer op bezoek bij gouden bruidsparen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heythuysen / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem -

Gouden bruidsparen in de gemeente Leudal krijgen voortaan niet meer de burgemeester op bezoek.

Kersvers burgermoeder Désirée Schmalschläger heeft op advies van haar voorganger Arno Verhoeven gezocht naar een nieuwe invulling voor de vijftigjarige echtparen, omdat de huisbezoeken te veel tijd in beslag nemen.

Tijdwinst

In 2018 werden liefst 45 jubilerende bruidsparen bezocht, waarvoor gemiddeld anderhalf uur per bezoek wordt gerekend. Met het schrappen van de visites wordt extra ruimte gecreëerd in de agenda van de burgemeester.

Als alternatief wordt eens per jaar een koffieconcert georganiseerd waarop een lokale vereniging of artiest een optreden verzorgt en de bruidsparen in het zonnetje worden gezet. De festiviteit zal telkens in een andere kern van de gemeente plaatsvinden.

Opties

Bij stellen die 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn komt burgemeester Schmalschläger nog wel op bezoek met een bloemetje, mits ze aangeven hiervoor open te staan. Ze kunnen ook kiezen voor deelname aan het koffieconcert, alleen een boeket bloemen of geen van de opties.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen